Ballı Kudret Narı Faydaları Kudret narı, yaklaşık iki metre uzunluğunda, ince bir gövdeye sahip olup, ağustos aylarında çiçek açar. Olgunlaştıktan sonra turuncu renk alan bu meyve, birçok sağlık sorununa şifa sağlar. Farklı tüketim şekilleri bulunur; zeytinyağlı, ballı veya kudret narı yağı şeklinde kullanılabilir. Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de çeşitli hastalıklara karşı kullanılır. Ancak bulunması bazen zor olabilir. Kullananların faydalarını gördükçe, sağlık sorunları olan kişilere tavsiye ettiği bir bitkidir. Ancak, ballı kudret narının bazı tehlikeli yan etkileri de olabilir. Aşırı dozda tüketildiğinde, bünyesi zayıf olan insanlarda zehirlenmelere yol açabilir. Bu nedenle, tüketirken dikkatli olunmalıdır. Hastalığın şiddetine göre günde üç öğünden önce birer çorba kaşığı yeterli olacaktır. Bu meyve sadece Türkiye'de değil, başka ülkelerde de oldukça rağbet görmektedir. Eğer siz de birazdan faydalarını anlatacağım sorunlardan birine sahipseniz, bu bitkiyi düzenli olarak tüketmenizde büyük fayda vardır. Ballı kudret narı doğrudan balla karıştırılıp yenmez. Birazdan ballı kudret narı faydalarını sıralayacağız. Kudret Narı Faydaları Nelerdir?
Bu Faydalı Macun Nasıl Yapılır? Öncelikle kudret narının çekirdekleri ayrılarak meyvesi ezilir. Bir miktar bal ile karıştırılır ve bir ay veya bir buçuk ay sabah ve akşam tüketilmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, çekirdekleri ayrılırken dikkatli olunmalıdır. Çünkü çekirdekleri zehirli olan bu bitki yan etkiler gösterebilir. Ekstra Bilgiler Ballı kudret narı, içerdiği A vitamini, C vitamini, likopen, demir ve fosfat gibi mineral ve vitaminler sayesinde çocuklarda ve yetişkinlerde birçok fayda sağlar. Tadı biraz acıdır ama bal ile karıştırılarak bu acılığı bastırmak mümkündür. Ayrıca, kudret narı farklı isimlerle de anılır; Acayip elma, balsam apple gibi. Bu bitkinin faydaları, bazı doktorlar tarafından da önerilmektedir. Ancak, bu kadar faydasına rağmen henüz tıbbi ilaç olarak kullanılmaması şaşırtıcıdır. |